Hersenspinsels…

 

Het gewicht van Rens gaat de goede kant op! Hij weegt nu 74,4 kilo, dus is er nu precies vijf kilo bij “gegeten”. Hij drinkt twee flesjes per dag, en ’s avonds maak ik een shake van roomijs, slagroom, volle melk en vers fruit. Hij moet naar minstens 85 kilo, maar of we dat gaan mee maken?…… 😉

Het andere dilemma is, dat we van het CIZ toestemming hebben om hem in Wijk aan Zee begeleid te laten wonen. Alleen denkt het REA college dat hij waarschijnlijk niet geschikt is voor het bedrijfsleven. Hierdoor is ook dit opleidingsplan weer van de baan….. En zijn we weer terug bij waar we waren, namelijk bij af!

Voor woensdag stonden er weer gesprekken gepland bij het centrum van Autisme, en met zijn begeleider van Gemiva, die ik gebeld heb. Die was (net als wij uiteraard!) wel verheugd over zijn CIZ indikatie. Die geld namelijk niet alleen voor Heliomare, maar voor al het begeleid wonen. Rens word opstandiger, hij wil niet dat ik me overal mee bemoei. Begrijp ik ook goed, maar als ik me er niet mee bemoei, gaan de dingen fout, helaas.

Hij is er net zo goed als wij aan toe om een nieuwe stap te maken. Hij moet hier weg, om ons weer zijn ouders te laten zijn! Wij zijn nu alleen nog maar hulpverleners en begeleiders, op dit moment! En dat voelt voor beide partijen niet goed. Het word tijd dat we ook weer “gewoon” iets leuks kunnen doen, met z’n drieën. Gelukkig gaan we volgende maand naar Barcelona met z’n drietjes, mooie gebouwen bekijken.

Vandaag na onze gesprekken met de begeleiding van het centrum van Autisme, en met Paul van Gemiva, is het duidelijker geworden. We gaan inzetten met de indikatie die we hebben op begeleid wonen, en daaruit vloeiend, dagbesteding. Of de wachtlijst moet erg lang zijn, dan draaien we de volgorde om! 😉

Weer stof genoeg om de raderen te laten draaien daarboven…….

Wilm@

Dit bericht is geplaatst in Autisme. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *