Zegerkwartier….

Daar zaten we dan, de delegatie van “van Vegten” op kennismakingsgesprek in Alphen. Wat voelde het goed, en wat een fijn gesprek! Degene die ons begeleidde was zo ter zake kundig. Ik heb me nog nergens zo goed begrepen gevoeld, als hier vanmiddag…. Ook voor Rens was er begrip, maar ook de dwingende mededeling :” Je MOET een dagbesteding hebben!” Wat ik al twee jaar zeg, werd hier direct duidelijk.

We gaan maandag over een week eerst vier dagen naar Barcelona, daarna gaan we twee woningen bekijken. Een woning voor twee personen, en een woning voor drie personen. Meer personen komen er niet per woning. Ze hebben een aantal flatwoningen in Alphen waar mensen met Autisme bij elkaar wonen, met begeleiding op maat.

http://www.ggzrijnstreek.nl/templates/RichContentZonder.aspx?PageID=18427

In de Vliestroom in Alphen aan de Rijn gaan we de twee woningen bekijken. De CIZ indikatie hebben we al binnen. We moeten nog een aanmelding hebben van het centrum van Autisme, en als alles loopt zoals het zou moeten, kan er met enkele maanden een plek voor Rens zijn…. We hebben gemengde gevoelens, zijn “een beetje” blij, want als er ergens iets geschikt is, is het dit. Maar we willen hem niet zo maar kwijt natuurlijk…. 😉

Er komt een zorgplan op maat, en hij wordt geholpen met dagbesteding. Ook word er heel goed gekeken wie bij wie gaat wonen. Het is in ieder geval een woning met gelijk gestemde mensen en ook leeftijd genoten! Ik hoop zo dat DIT het gaat worden voor Rens….

Beetje overdonderde, Wilm@

Dit bericht is geplaatst in Autisme. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *