Schoffie

Het was september 1992 toen we van mijn vader hoorden  dat de poes van zijn baas jonkies had gekregen. Leanne toen vier jaar oud, mocht een poesje uitzoeken. Zelf was ze er stellig van overtuigd dat het een “meisje” moest worden. Ze zou dan Loesje het poesje gaan heten zei je. Een paar weken later gingen we kijken bij de kleintjes. Wat waren ze schattig de vader was een heilige birmaan, en de moeder was een kruising heilige birmaan en huiskat. De kleintjes hadden helemaal de tekening van de heilige birmaan, maar de korte haartjes van moeders.

Leanne was helemaal door het dolle, en viel direct op het enige witte katje met rode punt oortjes. De rest van het nestje was wit met grijze punt oortjes. Nog nooit een klein meisje zo blij gezien. Dat het toch een ”jongetje” was, maakte op eens niets meer uit. Liefde op het eerste gezicht. Van twee kanten wel te verstaan. Toen hij na een poosje bij ons thuis kwam, werden jullie direct een twee-eenheid. Maar ja Loesje kon niet meer. Toen hij in de kast was gekropen en de eierkoeken had aangevreten zei ik wat ben je toch een schoffie. En dat werd toen zijn naam vond Leanne. Waar jij was, zat Schoffie. Jullie waren gewaagd aan elkaar. Toen Schoffie groter werd (en Leanne ook natuurlijk) werd hij regelmatig als sjaal gedragen. Hij vond alles goed, als hij maar bij je was. Hij kreeg poppenkleertjes aan je vouwde zijn oortjes zodat hij op een konijntje leek, het maakte allemaal niet uit. Schoffie vond alles van Leanne goed! Hij sliep bij je op de kamer en als je op school zat, sliep hij op je bed tot je terug kwam. Jij kon hem lekker plagen en hij pestte je later terug, door in je slaap allerlei spulletjes van de planken te meppen.

Nu woont Leanne op zichzelf, en is Schoffie bij ons gebleven. Hij is al achttien en een oud mannetje. Volgens ons is hij doof, want hij is in ene niet bang meer voor het vuurwerk op oudejaarsavond. Volgens de dierenarts is hij dement, maar wij zijn blij dat je er nog bent! En als Leanne komt, komt hij nog altijd bij haar kijken en knuffelen.

Met Rens

Dikke maatjes!

Wilm@

Dit bericht is geplaatst in Poezen. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Schoffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *