De voedselbank

logoVandaag ben ik weer op bezoek geweest bij de voedselbank. Nu doe ik dat wel vaker, en dan niet met lege handen natuurlijk. Maar vandaag was ik er op een tijdstip dat de pakketten ook uitgedeeld werden. Dat had ik nog niet eerder mee gemaakt. Rijen met mensen sommige met kleine kinderen op de arm… er moesten zelfs buiten nummertjes uitgedeeld worden! Ook zag ik een bekende uit de wijk in de rij staan. Ze zwaaide vriendelijk en verbaasd naar me, tot ze zich realiseerde dat ik kwam brengen en zij kwam halen. Ik schrok en ik hoop dat ze dat niet gemerkt heeft. Natuurlijk zwaaide ik lachend terug. We komen elkaar vaak in de stad tegen, als ik boodschappen doe op de markt zaterdagmiddag. Ik realiseer mij opeens dat in de stad lopen niet automatisch “kopen” betekend…Het is zo dichtbij en voor mij toch zo ver weg. Ik weet wel dat we beiden hard voor ons salaris werken, maar hier schrok ik best van. En prijs me gelukkig met een werkende man, een eigen baan en een huis.

Ik moest twee keer rijden, want ik had vier dozen met vierenzestig stukken zeep gekocht. En er past er maar een tegelijk in mijn fietstas. 😉 Wat is het toch vreemd dat dit in een land als het onze nodig is.

Maar wat is het ontzettend geweldig dat er zoveel mensen zijn die het vrijwillig op zich nemen om hier wekelijks te helpen met pakketten samenstellen, uitdelen en vooral inzamelen! Want vooral het inzamelen wordt steeds moeilijker!! De vrijwilliger die mij hielp mijn fietstassen te legen was zelf gewoon blij!  Ach mevrrrrouw, wat zullen ze lekkerrr rrruiken met de kerrrst, perrrsoonlijke verrrzorging krrrijgen we bijna nooit! In nog Leidser dan leids… 🙂

Dat weet ik heel goed, ik heb dit ooit ergens gelezen en onthouden. Breng dus regelmatig shampoo, zeep en goedkope tandenborstels. Want je zal hier maar op moeten bezuinigen als je een gezin hebt! Ik zou hier niet aan moeten denken….

http//www.voedselbankleiden.nl

 

Dit bericht is geplaatst in Prive. Bookmark de permalink.

11 Reacties op De voedselbank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *