Hebben jullie dat ook?

Van de week hoorde ik die naam weer ik zal haar Tineke noemen.  Ik krijg altijd associaties van iemand anders met diezelfde voornaam. Ze zat vroeger op de lagere school zoals dat toen nog heette, in mijn klas. Zes jaar lang. Zo’n meisje dat bij alle jongens populair was. En bij een groepje meisjes, maar niet bij alle meisjes. Bazig, pesterig en niet te beroerd om je zwart te maken. Ik was altijd een beetje bang van haar en probeerde haar te ontlopen. Soms lukte dat wel een paar weken. Totdat je opeens weer in het vizier kwam. Of dat ik iets gezegd had waar iemand om moest lachen. Dat mocht natuurlijk niet! Er was maar één leuk kind in de klas en dat was zij.

Hoe kan het toch dat mijn brein nu nog, ik word vijftig jaar dit jaar, bij het horen van die voornaam weer in die klas op de lagere school zit? Ik ben nu toch niet meer zo bang uitgevallen en zeg het echt wel als ik het ergens niet mee eens ben. Toch ben ik dan, het is maar een splitsecond, weer even een jaar of elf en op mijn oude schooltje. Raar toch? Ik lig er niet van wakker, en hoor die naam niet wekelijks, maar als ik hem hoor flitst ZIJ door mijn hoofd. Misschien is ze wel zo veranderd dat ik haar niet eens zou herkennen als ik haar tegen kwam. Maar dat denk ik niet, ik kan heel lang gezichten herkennen. En ik heb wel vaker mensen van vroeger van school herkent. Die pas wisten wie ik was, toen ik zei waar we samen in de klas hadden gezeten. Het klopte altijd! Haar heb ik eigenlijk nooit meer terug gezien.

Je brein, het blijft eigenaardig….. Misschien is het wel zo dat iedereen z’n eigen Tineke heeft. Ik zou het wel interessant vinden om dat te horen. Misschien is het wel tijd voor een reünie…..

Wilm@

Dit bericht is geplaatst in Prive. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Hebben jullie dat ook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *