Mieke, ik mis je…

People come into your life for a reason, a season or a lifetime.

Check onderstaande link, zo’n mooi filmpje…

http://www.youtube.com/watch?v=bLltt5cPDOc

Het is tien Augustus een jaar geleden dat Mieke overleed. En ik moet nog vaak aan haar denken. Natuurlijk wel steeds vaker met een glimlach… Maar in deze periode verleden jaar,Ā was het op voor haar. Ze zit weer in mijn hoofd… Dat is niet erg natuurlijk, ik ben er blij mee. šŸ™‚

We hebben altijd zo veel lol met elkaar gehad, maar juist ook voor meer serieuze gesprekken konden we elkaar goed vinden! Wat heeft ze nog met me meegeleefd toen we de diagnose van Rens kregen, ondanks dat ze zelf zo ziek was. Ik zou zo af en toe nog zo graag even tegen haar aan praten! Ā Gewoon even haar nuchtere mening horen, en daarna met een droge opmerking weer samen uitbundig in de lach schieten. Ik had van de week haar laatste verjaardagskaart aan mij, van verleden jaar in mijn handen, waarin ze onder andere schreef :”lieve Wilma, toch maar weer een poes voor je verjaardag.” šŸ™‚Ā Zij kende als geen ander mijn liefde voor leuke post, en voor poezen… Ze was zelf ook gek op kaarten sturen en krijgen! Deze Sarah verjaardag, voor het eerst sinds jaren geen poes van Mieke…

Maar dat is geweest. Ik kan alleen maar blij zijn dat we elkaar zo goed aanvoelden, en zo’n “collegiale” vriendschap hebben gehad! Doet me denken aan een bekende engelse spreuk:

It is better to have loved and lost, than never to have loved at all!

Oftewel, het is beter om liefgehad te hebben en verloren, dan nooit te hebben liefgehad. Nou zo is het ook maar net, ik ben blij dat ze een stukje van mijn leven was! Ik denk er regelmatig aan hoe haar man, kinderen en kleinkinderen haar wel niet zullen missen.

Het moet voor hen echter heel goed voelen, om te weten dat ze voor veel mensen bijzonder was, en dat ze met haar gulle lach, anderen altijd wist op te vrolijken. Ze bracht ook tijdens onze planningsoverleggen vaak leven in de brouwerij, met haar duidelijke eigen mening en oprechte realiteitszin!

Ze liet deĀ cliĆ«ntenĀ vaak de vrolijke kanten van het leven zien. Maar ze kon ook hele serieuze en emotionele gesprekken voeren.
Kortom een vrouw die door menigeen gemist word! Haar naam valt bij sommigeĀ cliĆ«nten nog met regelmaat…..

En als ik onderstaand nummer hoor, krijg ik spontaan kippenvel en houd ik het niet droog…..

http://www.youtube.com/watch?v=UGreL0M-uDU&feature=related

Zie ook: Mijn collega Mieke

Wilm@

Dit bericht is geplaatst in Prive, werk. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Mieke, ik mis je…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *