Sneeuw/Terreur

Waar zit de connectie? Laat ik bij het begin beginnen.
Dinsdagochtend vroeg naar Berlijn gevlogen, geen centje pijn. Behalve dat mijn :sortof: “slimme” Henk, zijn toilettas in zijn handbagage had gedaan, vanwege zijn medicijnen, en zijn tas dus 3x door de securitycheck moest.
Waarna hij zijn deo, shampoo en douchegel kon weggooien.
Tot grote hilariteit van Rens en mij natuurlijk! :lol: Drie fijne dagen in Berlijn gehad, mooie gebouwen gezien, de muur en het museum, kerstmarkten en schitterende winkels natuurlijk! Helaas was de rijksdag gesloten, vanwege het terreur-alarm. Veel politie gezien. Vrijdagochtend na een heerlijk ontbijt, op naar het vliegveld. Ingechecked, koffers afgegeven, op naar de koffie! :newcoffee:
Rond tien uur door de securitycheck. We kregen te horen dat de vlucht 5 kwartier later zou zijn. Ook prima, dachten we.
daarna gingen we om 12 uur 30 aan boord! We zitten goed. De purser maande iedereen tot spoed, de handbagage rekken moesten zo snel mogelijk gevuld en gesloten. Ze wilde binnen 20 minuten vliegen.
Daarna zouden we geen toestemming meer krijgen op te stijgen, en zou schiphol sluiten, alleen wat nog in de lucht hing, mocht nog landen!
Toen zag ik het gebeuren, iedereen binnen aan het haasten, en ik zag dat ze ALLE koffers weer aan het uitladen waren. Zeker zes man erbij, met allerlei titels. Wat was het geval, er waren meer koffers dan personen, of te wel, er waren koffers aan boord, waarvan de eigenaren niet aan boord waren. Doordat er dus mensen gewoon waren weggegaan, zonder dit te melden, en hun koffers hadden achtergelaten, kon een heel vliegtuig niet weg……
Snap je zoiets nou, in deze tijd van terreurdreiging, dat mensen daar niet bij stil staan.
Daarna zijn we nog drie maal blij gemaakt met een andere tijd, maar om 17 uur 30 werd de hele vlucht gecancelled.
Er waren natuurlijk ook wel komische momenten, de amerikaan, die tegen een landgenoot verzuchtte :” I have seen every damned castle in Germany, now I want to go home!” of de japanse reisleidster, met allemaal oudere japanse dametjes (met mondkapjes) die zich alleen maar druk maakten, hoeveel sterren het logeer hotel zou hebben!
We werden om 21 uur 30 omgeboekt, naar de zondagavond 18 uur 30, via Frankfurt, daar een stop van 50 minuten, dan weer door naar Schiphol. De andere ochtend had ik daar zo’n onbestemd gevoel over, dat we naar het station zijn gegaan, en (voor veel geld) de trein hebben genomen. Niet voor niets, want deze vlucht werd ook gecancelled!!Nog nooit zo blij geweest om een trein aan te zien komen.
Gelukkig konden onze poezen:cat: :cat: wat langer in het pension blijven.
leanne heeft ze zaterdag opgehaald, en ons om 17 uur 45 na twee vermoeiende dagen opgehaald van de trein.(k) (k)

Wilm@

Dit bericht is geplaatst in Prive. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *