Bezuinigen in de gezondheidszorg……

Wat wordt je soms toch moe van “vreemde” maatregelen van onze huidige regering om te bezuinigen. Ben je bijna negentig en heb je  broze botten, ja jammer dan, die handige bruis kalktablet moet je voortaan zelf bekostigen.  Dat kost vier en zeventig euro per maand. Kun je dit niet betalen, en wie kan dat met een AOW uitkering dan heb je de keus uit keiharde kauw tabletten ( geen optie vanwege het kunstgebitje) of een pot kalkpoeder wat niet door de vla te roeren is! Wie verzint dit in hemelsnaam?

Of de recente bezuinigingen op het incontinentiemateriaal. Dit is per 1 januari 2011 teruggebracht naar drie verschoningen per etmaal. Dan heb je een broekje, bedmatje en een inleggertje en ben je er al doorheen! Ik maak al weer mee dat de bedmatjes “gedroogd” worden, en hergebruikt. Dit kan en mag toch de bedoeling niet zijn???                                     Straks ruikt alles weer naar urine, en hebben de mensen weer decubitus met alle nare gevolgen van dien. Misschien is onderstaand plaatje van toepassing op de huidige minister Edith Schippers van Volksgezondheid Welzijn en Sport die dit bedacht heeft!

Zou ze beseffen wat zo’n maatregeltje betekend voor de zwakkere in onze samenleving? Ik denk van niet anders bedenk je dit toch niet. En als je het niet zelf bedacht hebt, keur je zo’n voorstel toch niet goed! Dan de nieuwe indikaties. Zeven en een halve minuut voor steunkousen. Bij sommige mensen duurt het al vijf minuten voor ze de deur open gedaan hebben. Lang leve onze zorgzame samenleving……..

Wilm@

Dit bericht is geplaatst in werk. Bookmark de permalink.

1 Reactie op Bezuinigen in de gezondheidszorg……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *