Opmerkingen uit de wijk II

Roken

Een cliënt die het benauwd had, waar ik kwam om te helpen medicatie te inhaleren zei:”Eerst puffen, dan paffen. Er smaakt geen peukie zo lekker, als na me puffie. ….”

Ik kwam bij een dame om haar stoma te verzorgen, die zei:” Wat fijn voor U dat mijn stomazakje vol zit, komt U tenminste niet voor niks….”

De cliënt die regelmatig bezoek heeft van EVA (Eenzaamheid Verdriet en Angst) was zéér boos! Toen ik vroeg waarom ze zo boos was, zei ze:” Ik had nooit mijn auto moeten verkopen! Als ik straks dood ben, moet ik lopend naar Rijnhof! (begraafplaats)” Ik keek haar verbaasd aan en zei: ” Ik denk dat U dan wel opgehaald wordt!” Daarna hadden we allebei de slappe lach…..

Mevrouw had een heel verhaal, over een inbreker die het raam had ingegooid, en daarbij zichzelf verwond had. Want er was allemaal bloed gevonden. En tegenwoordig weet je het maar nooit, ze bekeek iedere man die een NUTELLA droeg met argwaan…..

Er staat met koeienletters op het zorgdossier: Niet reanimeren! Mw ziet me kijken en zegt tegen me :” Ja ik ben in het ziekenhuis gerelameerd, dat is zo érg, dat wil ik nooit meer meemaken!”

Wilm@

Dit bericht is geplaatst in werk. Bookmark de permalink.

10 Reacties op Opmerkingen uit de wijk II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *