Speciale mensen IV

Sparen, dat doen we allemaal op z’n tijd. De een spaart voor een eigen huis, de ander voor de nieuwe inrichting van z’n huis. Weer een ander spaart voor een auto of voor een luxe vakantie. Zo zijn er verschillende voorbeelden te noemen waar een mens voor kan sparen. Maar van de week heb ik iets gehoord, waar ik nog niet eerder van had gehoord waar een mens OOK voor kan sparen….

Dhr M. ik ben al jaren zijn accountverantwoordelijke verzorgende en zijn vertrouwenspersoon. Met het veranderen van zijn kapitaalspaarrekening van de bank naar een comfortspaarrekening, had de bank het spaarbedrag van Dhr op zijn betaalrekening gezet. Hij moest het dan zelf weer terug storten op zijn spaarrekening met de nieuwe naam. Ik heb hem hier even bij geholpen door te zeggen waar hij het bedrag moest invullen, en waar zijn handtekening te plaatsen. Hij liet me zien dat er ruim zevenduizend euro op zijn spaarrekening terug gestort werd. Hij vertelde erbij dat dit bedrag bestemd is voor zijn begrafenis. Dhr wil echter begraven worden in een “eigen” graf waar zijn vrouw al op hem wacht…

Echter na prijsopgaaf bij de begrafenisondernemer gedaan te hebben, blijkt dit met het afkopen van vijfentwintig jaar rechten, zo’n slordige dertienduizend euro te kosten….  (zelf zou hij het, het liefst afkopen voor de eeuwigheid!)  Hij spaart altijd automatisch vijfentwintig euro per maand op deze rekening, en zei zelf daar dan nu maar honderd van te gaan maken. Dhr is nu achtentachtig jaar, en roept al jaren dat het niet meer hoeft, en dat hij naar zijn vrouw wil. Een klein reken sommetje leert echter dat hij nog bijna vijf jaar moet sparen. Ik zei hem ook :”U kan nog niet dood hoor, daar moet U nog vijf jaar voor sparen….” We keken elkaar aan en schoten allebei in de lach!

Sparen, om dood te kunnen gaan…….                                                                                               Het moet niet gekker worden!

Na_de_begrafenis

Wilm@

Dit bericht is geplaatst in werk. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *